TEHNIČKA PODRŠKA:
+381 21 6412 287

o nama2024-03-12T16:43:42+01:00

Garancija 2 do 5 godina u zavisnosti od proizvođača

dostava po cenovniku kurirskih službi

tax free shopping

uslovi kupovine

formulari za kredite

O NAMA

O NAMA

Istorijat

Početak

Godine 1991., poznati novosadski trgovac Koplić Miroslav, osetio je potrebu za promenom u životu. Posle tridesetak godina rada u državnom sektoru, prvo Jugoagraru, a zatim Autovojvodini, gde je uložio sva svoja znanja i umeća i bio jedan od nosilaca uspeha u sektoru dvotočkaša, došlo je do zasićenja i potrebe za novim izazovima. Vreme za sveži početak nije bilo baš sjajno i obećavajuće, ali uz pomoć svoga sina i najbližih prijatelja odluka je doneta i osnovano je Privatno Preduzeće PERAŠ.

Zašto PERAŠ? Dati ime firmi, za mnoge predstavlja nenaročiti bitan korak, ali to je kamen temeljac dobrog posla i reč koja u masi potrošača mora naći mesto i biti prihvaćena.

Šta znači PERAŠ? To je porodični nadimak, koji osim prezimena imaju sve vojvođanske porodice. Ne odustajući od tradicije i Koplići su na taj način, a po jednom svom pradedi, obeleženi.

Zaštitni znak Sa idejom o utisku tradicionalnosti, zaštitni znak firme PERAŠ je nastao po uzoru na nekadašnje porodične grbove. Na sebi sadrži godinu osnivanja i logo starog Velosipeda, kao motiv osnovnog predmeta trgovine dvotočkaša.

Gde smo počeli? U proleće 1992. godine, u ulici Temerinskoj broj 147, u malom lokalu, na lokaciji koja baš i nije obećavala, počine sa radom prva maloprodaja.

Prvi asortiman U početku osnovni asortiman se sastojao od bicikala, marke Partizan i Unis i kompletnog programa Tomos Kopar (vanbrodskih motora, mopeda, pumpi za vodu, motornih testera). Dopunski program su činile gume, ulja i maziva.

Probijanje na tržište

Svaki početak je neizvestan i trnovit, ali zahvaljujući gazdinim poznanstvima i pažljivo odabranom marketinškom politikom, PERAŠ je vrlo brzo pronašao svoje mesto. Rane devedesete prošlog veka, godine krize i ratova, bile su teške za napredovanje, te je najvažnije bilo opstati i održati se. Firma je polako rasla.

Godine 1995. PERAŠ je svojoj trgovinskoj delatnosti pridodao i ugostiteljski sektor, otvaranjem eksluzivnog noćnog kluba METRO u Deronjama, na magistralnom putu Novi Sad – Sombor. Iste te godine svečano smo se oprostili od biciklistike. Razlog je bio sve lošiji kvalitet proizvoda, kao i rezervnih delova i haos na tržištu.

Godina 1996. bila je posebno bitna. Potpisivanjem ugovora sa MOSTONGOM PROMET iz Sombora, generalnog uvoznika firme HUSQVARNA Sweden, PERAŠ je postao ovlašteni diler i serviser marke Husqvarna. Počinje sa radom servisna radionica, a firma dobija dva nova stalna radnika. Sve veći deo kolača prodaje odlazi na baštensku i šumsku tehniku, te se ovaj period može nazvati i svojevrsnom prekretnicom u razvoju.

PERAŠ dolazi na treće mesto na lestvici najboljih prodavača marke Husqvarna. Problemi u snabdevanju su sve veći što prouzrokuje raspad fime Mostonga promet, a u isto vreme novosadski dileri firme STIHL prave slabe rezultate, te PERAŠ koristi priliku i potpisuje ugovor sa ITH BEOGRAD, zastupnikom merke STIHL Germany.

Prve godine u Novom Sadu rade tri dilera, ali već sledeće godine PERAŠ se, svojim radom izborio za ekskluzivitet. Ostvaren je i značajan poslovni rezultata u saradnji sa KANADSKIM OREGON-om, preko kompanije JOVANOVIĆ iz Kuršumlije.

Idemo krupnim koracima

Iste godine potisan je, prvi put posle raspada Jugoslavije, ugovor sa TOMOS-ovim ZASTUPNIŠTVOM u Beogradu o autorizovanoj prodaji i servisu proizvođača iz Slovenije. Sklapanjem sporazuma o saradnji sa EKOMP-om sa Palića o prodaji aparata AL-KO i servisiranju ugradnih motora TECUMSEH, zaokružena je voma važna i uspešna 2001. godina.

Danas, sutra,…

PERAŠ je trenutno, bez lažne skromnosti, najveći prodavac šumske i baštenske tehnike u Vojvodini, s preko hiljadu prodatih aparata raznih namena i više stotina uspešno obavljenih servisnih intervencija godišnje. Što se tiče TOMOS-a, godišnja prodaja mopeda je relativno skromna sa oko 150 jedinica, ali sa obzirom na situaciju u društvu, ipak je zadovoljavajuća. Veleprodaja, koja se nalazi nedaleko od prve radnje u Novom Sadu, posebno je aktivna u proteklih godinu dana, čime je olakšan rad mreži saradnika, poddilera i servisera. PERAŠ danas zapošljava deset radnika, mladih i odgovornih ljudi na kojima je održavanje renomea i povećenje prosperiteta firme.

Godina 2005.

Godina, koja će u istoriji firme PERAŠ sigurno biti upamćena kao prekretnica iz više razloga. San je ostvaren, PERAŠ je postao bogatiji za novi, luksuzni prodajni centar. Na površini od preko 100 m2 nalaze se izložbeni paviljon, rafovi za rezervne delove, kapaciteta preko 3000 jedinica, prostrana kancelarija i kuhinja sa trpezarijom, radnička menza. Početkom maja, počeo je sa radom i novi, renovirani servis. Sve jedinice centra su izgrađene po poslednjim evropskim standardima, centralno grejanje i klimatizacija, računarska mreža… Prodavnice PERAŠ su opremljene čitačima kreditnih kartica, a sve u cilju lakše i brže komunikacije sa klijentima. Sistemu je priključena i menjačnica PERAŠ, koja se nalazi u Ćirpanovoj ulici. Prodajni program je značajno proširen: CPI Scooters, ručni alati BLACK & DECKER, ISKRA, ugradni motori BRIGGS & STRATTON, potrošni materijali TECOMEC, MERCURY vanbrodski motori…

Godina 2006.

Savremeni trgovački trendovi, polako, ali sigurno zalaze i u naše krajeve. Prošla su vremena kada je kupac, a zbog manjka robe u ponudi, dolazio trgovcu na noge. Konkurencija je sve jača, ponuda sve raznovrsnija, a na žalost platežna moć sve slabija. Reagovati se mora brzo, roba se mora prineti potencijalnom kupcu, pokazati na najbolji način, mušteriji pomoći i učiniti je zadovoljnom. Svi ovi razlozi, naveli su odgovorne ljude u PERAŠ-u da zaborave nekadašnji rad i da se okrenu novom evropskom stilu. U kasno leto 2006. otvoren je izložbeno prodajni salon PERAŠ u širem centru grada, tačnije na bulevaru Kralja Petra I broj 10 (preko puta gradskog SUP-a). U salonu, pored već uobičajenih robnih marki po kojima je PERAŠ i stekao primat na tržištu šumske i baštenske tehnike, STIHL, VIKING, ALKO, RASER, kupcima su ponuđeni i neki novi, vrlo atraktivni programi: ručni alati BLACK & DECKER, ISKRA, UNIOR, APARATI ZA VARENJE I ČITAV NIZ SITNOG BAŠTENSKOG PRIBORA. Poseban akcenat je stavljen na HOBBY alat austrijskog proizvođača WALTER, kako bi veliki broj malih majstora došao do pristojnog pribora za male novce. I to nije sve, unutar objekta je i stalno kreditno odeljenje koje kupcima omogućuje kupovinu na rate, bez odlaska u banku. Radno vreme salona je: 8-20h, subotom 8-14h, a kreditnog odeljenja, svaki radni dan 10-16h. PERAŠ se neće zaustaviti na putu ka svojim kupcima, te Vas molimo da nam pomognete i svojim predlozima unapredite naš posao,a na Vaše zadovoljstvo.

Godina 2013.

Otvorili smo novi, lepši, bolji, veći, prodajni salon u Rumenačkoj 148 u Novom Sadu 021/ 654-653-7

Godina 2023.

Nastavljamo razvoj ubrzanim tempom, prodajni salon u Rumenačkoj 148 polako, ali sigurno pronalazi svoje mesto na tržištu i postaje omiljeno lokacija korisnika naših proizvoda i usluga.
Uvode se novi svetski poznati brendovi, PERAŠ postaje ovlašćeni prodavac i serviser HONDA Power Equipment JAPAN, i već u prvim godinama rada postaje lider na tržištu Srbije.
U prodajno servisni program ulaze MAKITA, WEIBANG, MIO STANDARD, BERTOLINI, LONCIN, LOWE, CIFARELI, ANTOR, DUCAR, VARI.
Posle dugogodišnjih pregovora i priprema u PERAŠ dolazi moćni ECHO Japan čime se zaokružuje ponuda najkvalitetnijih motornih testera na svetu, sa 5 godina bezuslonom garancijom.
Na 30. rođendan 2021. godine, preuzimamo još jednu moćnu marku STIGA, PERAŠ je vodeći prodavac traktorskih kosilica sa preko 50 prodatih jedinica godišnje u svim segmentima, od hobby do profesionalne linije.
Pridružuju nam se izuzetno eminentni proizvođač Ego svetski broj 1. u baterijskom baštenskom alatu. Uvodi se i širi linija robotizovanih kosilica, PERAŠ sa ponosom svojim vermin kupcima približava budućnost i najnovije trendove.
Ponuda se širi na namensku profi opremu kao što su tarupi, usisivači za lešnike, tresači, skidači travnatog busena, mašine za kopanje rovova, za uklanjanje panjeva, kardanske kosilice…
Uvodimo baterijske rajdere, baštenski program ACCU alata je sve bogatiji.
Godine 2023. PERAŠ prvi put u istoriji firme prelazi godišnji promet od 200 miliona dinara, HVALA VAM!!!
Idemo dalje, stasale su nove generacije mušterija PERAŠ-a, a mi napunismo 33 godine SA VAMA!!!

POSETITE NAS, BIĆE NAM ČAST

2 godine garancije

dostava do 50km besplatno
preko 50km 60din/km

tax free shopping

uslovi kupovine

formulari za kredite

Title

Go to Top