Robotska kosačica Villager Villybot 2.1 plus

Robotska kosačica Villager Villybot 2.1 plus

69.999,00 RSD

Nema na lageru

Uporedite
Kategorije: ,
Brand:

Karakteristike

Tip košenja : Paralelno košenje

Tip motora : Indukcioni elektro-motor

Tip baterije : LG Li-Ion

Napon : 18 V

Kapacitet baterije : 5 Ah

Maksimalna površina košenja : 800 m²

Autonomija sa punom baterijom : 90 min.

Vreme punjenja baterije : 120 min.

Širina košenja : 18 cm

Visina košenja : 2,5 do 5 cm

Podešavanje visine košenja : centralno

Maksimalni radni nagib : 17°

Masa : 7,2 kg

OPIS

Villybot™ je autonomni robot čija je svrha samostalno košenje travnjaka sa minimalnom asistencijom čoveka. Proizvodnji Villybot™ robotske kosačice prethodio je višegodišnji razvojno-istraživački proces koji je imao za cilj stvaranje visoko soficticirane, pouzdane, autonomne jedinice, koja bi, sa druge strane, bila pouzdana u radu i dugotrajna. Prilikom razvoja se naročito vodilo računa o korisničkom iskustvu. Instalacija Villybot™ robotske kosačice je relativno jednostavna. Prilikom prvog postavljanja treba ispoštovati nekoliko jednostavnih uputstava, kao što su udaljenost od granice travnjaka; minimalna udaljenost linija vođenja; neukrštanje linija vođenja, i sl.
(opširnije u uputstvu za korišćenje). Villybot™ je opremljen senzorima za kišu i otkrivanje prepreka. U slučaju detekcije kiše, sam se vraća na doking stanicu (doking stanica bi trebala biti natkrivena i zaštićena od padavina pošto se na njoj vrši i punjenje baterije). Prilikom nailaska na prepreku Villybot™ se zaustavlja i traži najkraću idealnu putanju kako bi je obišao (preporuka proivođača je da se pre puštanja sklone sve moguće prepreke). Linija vođenja služi obeležavanju granica travnjaka i počinje i završava se na doking stanici.

Ovo je inteligentna robotska kosačica koristi globalno pozicioniranje kako bi kosila vaš travnjak. Košenje je paralelno kao kod tradicionalnog košenja, a svaki sledeći ciklus je upravan u odnosu na prethodni čime se eliminišu vidljivi tragovi košenja i kretanja. Pored ručnog pokretanja, ovaj model ima i mobilnu aplikaciju Villy-Wire za pokretanje, pravljenje rasporeda rada na interaktivnoj mapi, kao i stepena istrošenosti baterije izraženog u procentima.

Održavanje

Povremeno je potrebno sprovesti čišćenje nakupljene trave i brisanje uređaja. Takođe, treba kontrolisati naoštrenost noževa i izvršiti zamenu (po potrebi).

Senzori i komande

  •  Senzor dodira

Ukoliko naiđe na prepreku senzor prepoznaje i menja pravac kretanja

  • Senzor nagiba i podizanja

Na terenu strmijem od 17° ili prilikom podizanja, noževi automatski prestaju sa radom

  • Senzor za kišu

Ukoliko dođe do kiše jačeg inteziteta senzor šalje robota na bazu

  • Paralelno košenje

Tokom košenja u ovom režimu rada robot pravi paralelne prave linije kretanja koje su blizu jedna drugoj, a sve to zahvaljujući inteligentnom softveru i globalnom pozicioniranju. Glavna prednost ovog načina košenja su kratki vremenski intervali izvršavanja zadataka

  • Kod protiv krađe
  • Aplikacija Villy-Wire

Vi i vaša pametna robotska kosačica sad možete biti povezani putem Bluetooth-a i Wi-Fi veze. Izbori kao što su podešavanje početka zadatka, praćenje progresa zadatka, nivoa baterije, isključivanja senzora za kišu su sada u pripadajućoj aplikaciji. Putem ove aplikacije vaš uređaj može biti praćen u svakom trenutku i sa bilo kog mesta.

  • Bluetooth i Wi-Fi komunikacija

OPREMA

  • Baza za punjenje
  • Ogradna žica
  • Klinovi za učvršćivanje linije vođenja
X