Akumulatorska robotska kosačica Villager Villybot 2.0

Akumulatorska robotska kosačica Villager Villybot 2.0

59.999,00 RSD

Nema na lageru

Uporedite
Kategorije: ,
Brand:

Karakteristike

Tip košenja : Nasumično košenje

Tip motora : Indukcioni elektro-motor

Tip baterije : LG Li-Ion

Napon : 18 V

Kapacitet baterije : 2,5 Ah

Maksimalna površina košenja : 400 m²

Autonomija sa punom baterijom : 45 min.

Vreme punjenja baterije : 60 min.

Širina košenja : 18 cm

Visina košenja : 2,5 do 5 cm

Podešavanje visine košenja : centralno

Maksimalni radni nagib : 17°

Masa : 7 kg

OPIS

Villybot™ je autonomni robot čija je svrha samostalno košenje travnjaka sa minimalnom asistencijom čoveka. Proizvodnji Villybot™ robotske kosačice prethodio je višegodišnji razvojno-istraživački proces koji je imao za cilj stvaranje visoko soficticirane, pouzdane, autonomne jedinice, koja bi, sa druge strane, bila pouzdana u radu i dugotrajna. Prilikom razvoja se naročito vodilo računa o korisničkom iskustvu. Instalacija Villybot™ robotske kosačice je relativno jednostavna. Prilikom prvog postavljanja treba ispoštovati nekoliko jednostavnih uputstava, kao što su udaljenost od granice travnjaka; minimalna udaljenost linija vođenja; neukrštanje linija vođenja, i sl.
(opširnije u uputstvu za korišćenje). Villybot™ je opremljen senzorima za kišu i otkrivanje prepreka. U slučaju detekcije kiše, sam se vraća na doking stanicu (doking stanica bi trebala biti natkrivena i zaštićena od padavina pošto se na njoj vrši i punjenje baterije). Prilikom nailaska na prepreku Villybot™ se zaustavlja i traži najkraću idealnu putanju kako bi je obišao (preporuka proivođača je da se pre puštanja sklone sve moguće prepreke). Linija vođenja služi obeležavanju granica travnjaka i počinje i završava se na doking stanici.

Villybot 2.0 je potpuno automatizovana kosačica koja u tišini održava vaš travnjak. Kod ove kosačice postoji podešavanje intervala košenja (svaki ili svaki drugi dan) i podešavanje ciklusa rada (2h, 4h i 6h). Nakon instalacije robot kosi nasumično, svaki put u novom smeru čime ne ostavlja tragove košenja na travnjaku. Unutar njega je izdržljiva Li-Ion baterija.

Održavanje

Povremeno je potrebno sprovesti čišćenje nakupljene trave i brisanje uređaja. Takođe, treba kontrolisati naoštrenost noževa i izvršiti zamenu (po potrebi).

Senzori i komande

  •  Senzor dodira

Ukoliko naiđe na prepreku senzor prepoznaje i menja pravac kretanja

  • Senzor nagiba i podizanja

Na terenu strmijem od 30° ili prilikom podizanja, noževi automatski prestaju sa radom

  • Senzor za kišu

Ukoliko dođe do kiše jačeg inteziteta senzor šalje robota na bazu

  • Nasumično košenje

Robot se kreće u različitim pravcima svaki put zauzimajući novu rutu. Glavna prednost ovog načina košenja je ta da na travnjaku ne ostaju nikakvi tragovi košenja i kretanja karakteristični za klasične kosačice

  • Kod protiv krađe

OPREMA

  • Baza za punjenje
  • Ogradna žica
  • Klinovi za učvršćivanje linije vođenja
X