Night Club “Metro” Deronje

blankDeronje se nalazi na magistralnom putu Novi Sad – Sombor, između Bača i Odžaka (35 km od Sombora i 65 km od Novog Sada). To je staro vojvođansko selo naseljeno uglavnom starosedeocima, vrednim i bogatim ljudima. Deronje je poznato po nadaleko čuvenom lovištu, ciganskoj muzici i tradicionalnom gostoprimstvu. Mogućnosti za lovni i ribolovni turizam su izuzetne. Mada selo ima oko 4.000 stanovnika u njemu uspešno radi veliki broj ugostiteljskih objekata, kafana, picerija, disko klubova. Svakako najvredniji je NIGHT CLUB METRO.

Objekat se nalazi u samom centru mesta i raspolaže sa 350m2 ukusno raspoređenog, korisnog prostora. Ispred građevine se nalazi prostrani parking (armirani beton) i uređena letnja bašta. Kuća je podeljena u četiri nivoa, jedan pod zemljom i tri nad zemljom. Iz ulaznog hola koji predstavlja među nivo, vode četiri prolaza: 1. sanitarni čvor (muški i ženski WC), 2. grill, 3. kafe i 4. disko bar.

Disko bar se nalazi pod zemljom. Sastoji se od podijuma, 40m2, dva separea kapaciteta 15 ljudi svaki i mini šanka sa kompletnom opremom. Stepenište i ulazi u sapare su osvetljeni ugrađenim svetlećim lajsnama, izuzetan efekat. Disko bar je moguće odvojiti fizički od ostalih prostorija, što je pogodno za organizovanje žurke. Bar je kompletno opremljen najsavremenijom opremom: aktivni efekti, light mašine, dim mašina, neonski efekti i moćno ozvučenje. Sva oprema je u funkciji i potencijalni kupac može da je isproba na licu mesta i uveri se u mogućnosti. Zidovi na podijumu su urađeni u kombinaciji prirodnog lomljenog stakla, ogledala i fluorescentnih slika. Izolacija je precizno urađena.

U nadzemnoj prvoj etaži postoje dva nivoa: 1. kafe bar i 2. galerija. U kafeu se nalazi veliki šank (5m) sa svom potrebnom opremom i bogatim retro pultom. Prostor je uređen kompletno u drvetu, zidovi i plafon. Na plafonu se nalaze veliki svetleći vitraži. Kapacitet kafea je 25 mesta za sedenje u luksuznim metalnim garniturama. Drugi nivo u ovoj i dalje prvoj etaži je galerija, najomiljeniji i najposećeniji deo METRO-a. Montirana je u vazduhu sa bogato urađenim separeima i ogradama. Ima dva separea sa svake strane koji su povezani mostom. U ovom delu se nalaze dva velika akvarijuma u zidu bogato aranžirana, kroz koje posetioci galerije mogu da vide šta se dešava u kafeu. I ovde je takođe plafon u drvetu iz koga se izdvaja satelit u kome se nalaze monitori (dva, za svaku grupu saparea po jedan). Moguće je praćenje zemaljskih i satelitskih programa. I ovaj prostor je takođe ozvučen, a povezan je tako da ima svoj program ili da prenosi muziku iz diskoteke pod zemljom. Kafe i galerija su klimatizovani, a inače cela kuća ima centralno grejanje i toplovod.

blank

Treća i četvrta etaža su stambene i povezane su velikim unutrašnjim stepeništem, koje je čitavom dvorišnom stranom u staklu. Prvi stambeni sprat ima tri spavaće sobe, dve do ulice i jednu do dvorišta, kuhinju, trpezariju sa prostranom dnevnom sobom, kupatilo i ostavu. Drugi stambeni sprat je potkrovlje i sastoji se od velike spavaće sobe do ulice, kuhinje sa trpezarijom, dnevne sobe, kupatila i spavaće sobe do dvorišta.

blank

Na prvom stambenom spratu ima tri terase, od toga dve do ulice, dok u potkrovlju ima jedna velika terasa. Stakla sa ulične strane su stopsol, a prozori su veliki lučnog oblika. Fasada je urađena u kombinaciji prirodnog lomljenog kamena i španskog zida. Na čelu objekta se nalazi velika neonska reklama Night Club METRO (6m2).

blank

Dvorište je moguće preurediti u još jednu letnju baštu sa živom muzikom (u planu je, ali još nije napravljeno). U dnu dvorišta nalazi se prizemni objekat, depandans, za potrebe radnika u lokalu. Sastoji se od podruma, garaže, kuhinje sa trpezarijom, spavaće sobe, kupatila i ostave. Poseduje i svoj telefonski broj, nezavisan od broja u lokalu. Ovaj prostor ima oko 60m2.

blank

Mogućnosti Night Club-a METRO su ogromne kada se uzme u obzir da su Deronje, bez obzira na svoju veličinu i broj stanovnika, centar noćnog života okoline. Da podsetimo na blizinu velikih gradova, Sombora, Palanke, Odžaka, Bača… A kako vreme ide na bolje tako i ova konstatacija ima sve više opravdanja. Interesovanja stranih turista, lovaca, svakim danom su sve veća, a vremenom METRO zbog svoje strukture može lako da se preuredi u striptiz bar, kockarnicu ili nešto drugo.

X
https://www.peras.co.rs/wp-content/uploads/2023/11/Zimsko-radno-vreme.jpgblank